Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

τηλεφωνικος καταλογος κινητων Vodafone-Wind: Κοινή εταιρία για τα δίκτυα

τηλεφωνικος καταλογος κινητων  Vodafone-Wind: Κοινή εταιρία για τα δίκτυα Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχουν σήμερα Τετάρτη οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα σχέδια τους που αφορούν στην μεταξύ τους συνεργασία. τηλεφωνικος καταλογος κινητων
Οι δύο εταιρείες προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου το οποίο μελετούσαν εδώ και πολύ καιρό και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου (network sharing).
Πληροφορίες της αγοράς, που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από τις εταιρείες, αναφέρουν ότι το κόστος της επένδυσης για το network sharing θα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συνεργασία αναμένεται ότι θα γίνει με την σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία πρόκειται να «μετακομίσουν» εργαζόμενοι των δύο εταιρειών από τις τεχνικές διευθύνσεις. Με την κίνηση αυτή Vodafone και Wind στοχεύουν να εκμεταλλευτούν κατά το μέγιστο δυνατό τις συνέργιες που προκύπτουν μειώνοντας το κόστος.
Η αναζήτηση μέσων για τον έλεγχο του κόστους αποτελεί διαρκή αγώνα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στην μέγγενη της απώλειας τζίρου την τελευταία πενταετία. Για έκτη χρονιά φέτος ο κλάδος αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά. τηλεφωνικος καταλογος κινητων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου