Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

ευρεση κατοχου κινητου τηλεφωνου Αυτοκίνητο παρκάρει μέσω κινητού τηλεφώνου!ευρεση κατοχου κινητου τηλεφωνου Αυτοκίνητο παρκάρει μέσω κινητού τηλεφώνου!

Θεωρείτε τη διαδικασία εύρεσης στάθμευσης χαμένο χρόνο και δυσκολεύεστε στο παρκάρισμα; Κανένα πρόβλημα! Η Volvoπαρουσίασε το πρώτο σύστημα αυτόνομης στάθμευσης που δεν απαιτεί την παρουσία οδηγού και γίνεται μέσω τηλεφώνου smartphone.

Το πρωτοποριακό σύστημα ονομάζεται «Vehicle 2 Infrastructure». Συνδέεται μέσω ειδικής εφαρμογής στο smartphone και μπορεί να βρει μόνο του κενή θέση και να παρκάρει. Φανταστείτε λοιπόν ότι βρίσκεστε σε ένα χώρο στάθμευσης. Αφήνετε το αυτοκίνητο στην είσοδο και μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ενεργοποιείτε το σύστημα. Κατεβαίνετε από το όχημα και αυτό με τη σειρά του ξεκινά τη διαδικασία.  ευρεση κατοχου κινητου τηλεφωνου
Πρώτο βήμα είναι η ανεύρεση κενής θέσης. Μόλις την εντοπίσει, το αυτοκίνητο κινείται μόνο του, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ανάλογα τα εμπόδια που συναντά. Είναι βασικό να αναφέρουμε, ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί ώστε να λειτουργεί σε περιβάλλον όπου κινούνται και συμβατικά οχήματα. Αφού κατευθυνθεί προς τη κενή θέση, σταθμεύει με την όπισθεν στο ιδανικό σημείο.
Το σύστημα θα τοποθετηθεί αρχικά στο νέο Volvo XC90 στα τέλη του 2014 και αργότερα στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. ευρεση κατοχου κινητου τηλεφωνου


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου